Audiodescriptie

Audiodescriptie voor blinden en slechtzienden

DOELGROEP

Misschien heb je er al eens van gehoord: audiodescriptie, of audiobeschrijving, maakt video’s en ander beeldmateriaal toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Audiodescriptie is een voice-over die tussen de dialoog of voice-overgedeeltes door beschrijft wat er in beeld te zien is. Het gaat hierbij alleen om belangrijke visuele details die niet zijn af te leiden uit wat er te horen is (door wat personages of voice-over bijvoorbeeld vertellen of bespreken). Zo kunnen personages en wat zij doen worden beschreven, maar ook bepaalde gezichtsuitdrukkingen, of een achtergrond die sfeerbepalend is. Dit is verplicht voor alle overheidsinstanties als onderdeel van het toegankelijk maken van hun websites en mobiele applicaties volgens de WCAG, de Wet digitale overheid. 

De voordelen voor jou bij Einion

Scherpe prijs & kwaliteit

Betaalbare tarieven zonder concessies aan kwaliteit bij elke ondertitel.

Kies voor snelheid

Onze spoedservice geeft gegarandeerd snelle levering voor jouw urgente projecten.

Direct duidelijkheid

Snel inzicht in kosten en mogelijkheden. Binnen 2 uur een offerte.

Talrijke taalopties

Talen zijn geen grens. Van Swahili tot Chinees, alle combinaties zijn mogelijk!

WAAROM EINION?

Al onze stemacteurs zijn ervaren en kennen de uitdagingen en oplossingen binnen het vak door en door. Ze weten als geen ander de juiste toon te vinden en zorgen keer op keer voor een mooie audiodescriptie. Stuur ons dus gerust een mailtje als je benieuwd bent naar wat stemdemo’s! Bovendien verzorgen wij een script dat kwalitatief goed is, gemakkelijk (voor)leest en aansluit bij jouw wensen. 

Kwaliteit

We zijn als enig ondertitelbedrijf in Nederland ISO-gecertificeerd bij KIWA. De strenge kwaliteitseisen houden in dat we alleen werken met zeer ervaren vertalers en ondertitelaars en dat al het werk zorgvuldig en met het beeld erbij wordt nagekeken door een ervaren eindredacteur. Bovendien werken al onze vertalers in hun eigen moedertaal.

Laat de cijfers spreken

Aantal minuten

0 +

Blije klanten

0 +

Mooie projecten

0 +

In vier stappen naar impactvolle audiodescriptie

Laat dat script maar aan ons over. Stuur ons je video en dan gaan wij voor je aan de slag!

Ontvangst materiaal

Na akkoord op de offerte, ontvangen we graag jouw video als mp4-bestand via WeTransfer of Vimeo. Deze kun je sturen naar planning@einion.nl. Daarna gaan we direct voor je aan de slag.

Show

Script en controle

We beginnen met het maken van een script. In dit script beschrijven we belangrijke visuele elementen uit de video. Let op: de audiodescriptie kan natuurlijk alleen worden toegevoegd op momenten waar er geen relevante audio is. Zo gaat er niets van jouw video verloren. Vóórdat het script wordt doorgezet naar de stemacteur, is er altijd nog de mogelijkheid voor controle en feedback. Zo maken we een audiodescriptie die perfect aansluit bij jouw video en doelgroep.

Meer

Stemacteur

Als het duidelijk is naar wat voor stem je precies op zoek bent voor de voice-over (man/vrouw, leeftijd, stemkleur), sturen wij je wat stemdemo’s toe. Dan kun je zelf kiezen welke stemacteur je voor jouw audiodescriptie wilt inzetten.

Meer

Oplevering

Wij leveren de audiodescriptie altijd op volgens de richtlijnen van Earcatch, dé app voor audiodescriptie. Hoe lang het proces precies duurt, hangt af van verschillende zaken, waaronder de duur van de video en de beschikbaarheid van de gekozen stemacteur.

Meer

Reviews klanten

Antwoord op veelgestelde vragen

Hier vind je de meest gestelde vragen en antwoorden. Heb je een andere vraag? Dan kun je altijd contact met ons opnemen via planning@einion.nl

Antwoord

SNEL EN MAKKELIJK INZICHT IN DE PRIJS?

Vraag vandaag jouw persoonlijke offerte aan!

Tijdens kantooruren komen we doorgaans binnen twee uur bij je terug met een passende offerte – of het nu gaat om ondertiteling, vertaling, voice-over of audiodescriptie.

Prijsopgaven worden alleen verstrekt via de mail.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis adviesgesprek? Bel ons gerust : 085 00 64 700

Versterk jouw boodschap met ondertiteling