Audiodescriptie door Einion

Audiodescriptie maakt televisieprogramma’s en ander beeldmateriaal toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Deze dienst wordt onder andere al aangeboden door de NPO voor een aantal van haar producties. Ook het Nederlandse Filmfonds heeft het als eis gesteld voor producties die door het fonds worden ondersteund.

Wij verzorgen professionele audiodescriptie. Zo verzorgen we de teksten én opnames.

Audiodescriptie laten toevoegen

  • Scherpe prijs
  • Binnen 2 uur reactie op je aanvraag
  • Spoedklus? Geen probleem.
  • Alle talencombinaties zijn mogelijk

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om onze deskundige hulp in te schakelen. Daarnaast kun je ook een geheel vrijblijvende offerte aanvragen. We komen binnen 2 dagen bij je terug met een reactie.

Beschrijving van dialogen

De betekenis van audiodescriptie is als volgt: een voice-over beschrijft tussen de beelden door wat er in beeld te zien is. Zo worden de personages beschreven, maar ook bepaalde beelden of gezichtsuitdrukkingen die van belang zijn, of een achtergrond die sfeerbepalend is.

Je kunt het zien als een aanvulling op de gesproken ondertitelingen voor blinden en slechtzienden. Op deze manier kunnen blinden en slechtzienden de beelden beter begrijpen.

Audiodescriptie vertelt wat je niet ziet

Gratis app Earcatch

De audiodescriptie kan synchroon met de uitzending worden beluisterd door middel van de gratis app Earcatch. De app is gerealiseerd door Vereniging Bartiméus Sonneheerdt. Deze wordt aangeboden als een losse audiostroom en maakt audiodescriptie technisch mogelijk.

Dit kan bijvoorbeeld door een hoofdtelefoon, waardoor anderen in de omgeving niet verplicht zijn om mee te luisteren.

Zowel teksten als opnames

Wij verzorgen zowel de teksten als de opnames van de audiodescriptie. Allereerst schrijven we het script, waarna we de teksten uitwerken. Wanneer de tekst klaar is, is het tijd voor de volgende stap. Er moet van de tekst een gesproken variant gemaakt worden. We nemen deze voice-overs op in onze audiostudio’s.

Vervolgens lijnen we de opnames uit met de beelden. Zodoende komt het stuk audio op het juiste moment voorbij.

Teksten van hoge kwaliteit

De teksten voor de audiodescriptie worden geschreven door professionele tekstschrijvers. Hierdoor zijn ze van hoge kwaliteit. Dit maakt het voor blinden en slechtzienden gemakkelijker om het verhaal te volgen en ook (visuele) details te vatten die anders verloren zouden gaan. Zodoende kunnen mensen met een visuele beperking de film of het programma veel beter volgen.

Maatwerk, service en klantgericht

Wij van Einion Media leveren professionele kwaliteit tegen een scherpe prijs. Zo rekenen we als enige geen scripttoeslag. Middels voortdurend onderzoek en zelfkritische processen weten wij onszelf scherp te houden in een sterk concurrerende markt.

Zodoende leveren we een ambachtelijk product tegen een scherpe prijs. Daarnaast zetten we net een stapje extra om tot het perfecte resultaat te komen.

Ondertiteling en vertaling is onze passie

Offerte aanvragen voor audiodescriptie

Neem direct contact op voor meer informatie over audiodescriptie of vraag een geheel vrijblijvende offerte aan. Na het doen van een offerte-aanvraag komen we binnen 2 werkdagen bij je terug met een scherpe prijs. We zijn op maandag tot vrijdag van 09:00-17:00 bereikbaar om je te woord te staan.


Direct en snel inzicht in de prijs? Vraag een offerte aan

Vul de onderstaande gegevens in

Ga verder

Er zijn verplichte velden die niet zijn ingevuld. Vul deze in en probeer opnieuw.

Momenteel ondervinden we mogelijk wat problemen met versturen. Mocht dit niet lukken neem dan contact met ons op via 085 00 64 700.

Versturen

Wij hebben de aanvraag ontvangen!
Tijdens kantooruren ontvangt je binnen twee uur een reactie.

Hartelijke groet,

Het team van Einion

Keer terug!

Er is helaas iets mis gegaan. Probeer het opnieuw!

Keer terug!